Start » Lista szkoleń » Szkolenia ISO 22000
Temat szkolenia: System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000:2018. Praktyczna interpretacja wymagań
Adresaci: Szkolenie skierowane jest do kandydatów pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą opracowywania i wdrażania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności oraz poznania zmian w normie ISO 22000:2018 i dostosowanie posiadanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności do wymagań nowej normy ISO 22000:2018.
Cel szkolenia:
• Zapoznanie uczestników z najważniejszymi wymaganiami prawa żywnościowego, terminologią i środowiskiem norm ISO
• Omówienie zasad wdrażania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwa Żywności i przejścia na normę ISO 22000:2018
• Zapoznanie uczestników z wymaganiami normy ISO 22000:2018
• Omówienie różnic pomiędzy ISO 22000:2018 a ISO 22000:2005 i innymi systemami zarządzania
Plan szkolenia:
1. WPROWADZENIE:
a. Pojęcie bezpieczeństwa żywności b. Regulacje prawne dotyczące żywności
2. ISO 22000:2018
a. Definicja ISO b. Norma ISO 22000 c. ISO 22000 a inne systemy zarządzania d. Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
e. Procedura przejścia z ISO 22000:2005 na ISO 22000:2018
3. WDRAŻANIE SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI.
a. wady i korzyści systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności b. najczęstsze problemy przy wdrażaniu i recertyfikacji systemu c. określenie kontekstu organizacji i potrzeb stron zainteresowanych oraz wyznaczenie ryzyk i szans b. ustanowienie polityki i celów bezpieczeństwa żywności e. dokumentowanie systemu i prace wdrożeniowe f. wybór i szkolenie audytorów wewnętrznych g. audyt wewnętrzny h. przegląd zarządzania i. audyt zewnętrzny
4. WYMAGANIA NORMY ISO 22000.
a. omówienie zmian w normie ISO 22000:2018 b. Kontekst organizacji c. Przywództwo d. Planowanie e. Wsparcie f. Funkcjonowanie g. Ocena funkcjonowania h. Doskonalenie
5. DYSKUSJA I ĆWICZENIA.
Czas trwania: 1 dzień (8 godzin)
Cena: 600/500 PLN zw. z VAT
*Cena za 1 osobę. Przy zgłoszeniu co najmniej 2 osób, druga i kolejne osoby: 500 PLN zw. z VAT
Promocja dla Studentów studiów dziennych: 500 PLN/os. zw. z VAT (nie łączy się z innymi promocjami)
Miejsce szkoleń:
Szkolenia otwarte: Wrocław (Uniwersytet SWPS)
Szkolenia zamknięte: siedziba klienta (cały kraj)
Termin szkolenia: wg harmonogramu
Forma zajęć: wykład, ćwiczenia, warsztaty, konsultacje
Prowadzący: Czynny auditor IRCA, doświadczony konsultant z wieloletnią praktyką w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności
Zapewniamy:
• Materiały szkoleniowe • Certyfikat potwierdzający odbycie szkolenia w języku polskim lub angielskim • Poczęstunek • Bufet kawowy • Bezpłatne konsultacje mailowe w ciągu miesiąca po zakończeniu szkolenia • Rabat na następne szkolenie CENTRUM QUALITY w wysokości 100 PLN zw. z VAT (nie łączy się z innymi promocjami)
Osoby i firmy zainteresowane powyższym szkoleniem prosimy o wypełnienie formularza.
|