Zaufali nam:


Partnerzy:


Polecamy:







Lista szkoleń » Szkolenia ISO 22000


Temat szkolenia: System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000:2018. Praktyczna interpretacja wymagań

Adresaci:
Szkolenie skierowane jest do kandydatów pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą
opracowywania i wdrażania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności oraz poznania zmian w normie ISO 22000:2018 i dostosowanie posiadanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności do wymagań nowej normy ISO 22000:2018.


Cel szkolenia:

• Zapoznanie uczestników z najważniejszymi wymaganiami prawa żywnościowego, terminologią i środowiskiem norm ISO

• Omówienie zasad wdrażania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwa Żywności i przejścia na normę ISO 22000:2018

• Zapoznanie uczestników z wymaganiami normy ISO 22000:2018

• Omówienie różnic pomiędzy ISO 22000:2018 a ISO 22000:2005 i innymi systemami zarządzania


Plan szkolenia:

1. WPROWADZENIE:

a. Pojęcie bezpieczeństwa żywności
b. Regulacje prawne dotyczące żywności

2. ISO 22000:2018

a. Definicja ISO
b. Norma ISO 22000
c. ISO 22000 a inne systemy zarządzania
d. Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

e. Procedura przejścia z ISO 22000:2005 na ISO 22000:2018

3. WDRAŻANIE SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI.

a. wady i korzyści systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
b. najczęstsze problemy przy wdrażaniu i recertyfikacji systemu
c. określenie kontekstu organizacji i potrzeb stron zainteresowanych oraz wyznaczenie ryzyk i szans
b. ustanowienie polityki i celów
bezpieczeństwa żywności
e. dokumentowanie systemu i prace wdrożeniowe
f. wybór i szkolenie audytorów wewnętrznych
g. audyt wewnętrzny
h. przegląd zarządzania
i. audyt zewnętrzny

4. WYMAGANIA NORMY ISO 22000.

a. omówienie zmian w normie ISO 22000:2018
b. Kontekst organizacji
c. Przywództwo

d. Planowanie
e. Wsparcie
f. Funkcjonowanie
g. Ocena funkcjonowania
h. Doskonalenie

5. DYSKUSJA I ĆWICZENIA.


Czas trwania: 1 dzień (8 godzin)

Cena: 600/500 PLN zw. z VAT

*Cena za 1 osobę. Przy zgłoszeniu co najmniej 2 osób, druga i kolejne osoby: 500 PLN zw. z VAT

Promocja dla Studentów studiów dziennych: 500 PLN/os. zw. z VAT (nie łączy się z innymi promocjami)


Miejsce szkoleń:

Szkolenia otwarte: Wrocław (Uniwersytet SWPS)

Szkolenia zamknięte: siedziba klienta (cały kraj)

Termin szkolenia: wg harmonogramu

Forma zajęć: wykład, ćwiczenia, warsztaty, konsultacje

Prowadzący: Czynny auditor IRCA, doświadczony konsultant z wieloletnią praktyką w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności


Zapewniamy:

• Materiały szkoleniowe
• Certyfikat potwierdzający odbycie szkolenia
w języku polskim lub angielskim
Poczęstunek

• Bufet kawowy

Bezpłatne konsultacje mailowe w ciągu miesiąca po zakończeniu szkolenia
• Rabat na następne szkolenie CENTRUM QUALITY w wysokości 100 PLN zw. z VAT
(nie łączy się z innymi promocjami)


Osoby i firmy zainteresowane powyższym szkoleniem prosimy o wypełnienie formularza.


Quality.com.pl kojarzy się ze słowami: ISO 9001, HACCP, ISO 22000, ISO 14001, ISO 45001, ISO 27001, IATF 16949, FMEA, PPAP, APQP, 8D, SPC, MSA - Szkolenia, Doradztwo, Audyt, Wdrażanie, Certyfikat, System, Dokumentacja - dolnośląskie Wrocław Wałbrzych Legnica Lubin Kłodzko Jelenia Góra Zielona Góra Opole