Zaufali nam:


Partnerzy:


Polecamy:







Lista szkoleń » Szkolenia ISO 22000


Temat szkolenia: Praktyczna interpretacja wymagań prawa żywnościowego, Systemu HACCP i normy ISO 22000:2018

Adresaci:
Szkolenie skierowane jest do kandydatów pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą interpretacji prawa żywnościowego, Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018 i HACCP,
pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą opracowywania i wdrażania dokumentacji oraz poznanie zmian w normie ISO 22000:2018 i dostosowanie posiadanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności do wymagań nowej normy ISO 22000:2018.

Cel szkolenia:

• Zapoznanie uczestników z Prawem Żywnościowym (Codex Alimentarius), Dobrymi Praktykami Higienicznymi i Produkcyjnymi (GHP/GMP) oraz rodzajami zagrożeń

• Zapoznanie uczestników z wymaganiami normy ISO 22000:2018

• Omówienie różnic pomiędzy ISO 22000:2018 a ISO 22000:2005 i innymi systemami zarządzania

Plan szkolenia:

1. WPROWADZENIE:

a. Pojęcie bezpieczeństwa żywności
b. Regulacje prawne dotyczące żywności

2. ISO 22000:2018

a. Definicja ISO
b. Norma ISO 22000
c. ISO 22000 a inne systemy zarządzania
d. Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

3. ETAPY WDRAŻANIA SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI.

a. procedura przejścia z ISO 22000:2005 na ISO 22000:2018
b. powołanie pełnomocnika ds. SZJ i szkolenia przygotowawcze
c. określenie kontekstu organizacji i potrzeb stron zainteresowanych oraz wyznaczenie ryzyk i szans
b. ustanowienie polityki i celów
bezpieczeństwa żywności
e. dokumentowanie systemu i prace wdrożeniowe
f. wybór i szkolenie audytorów wewnętrznych
g. audyt wewnętrzny
h. przegląd zarządzania
i. audyt zewnętrzny

4. WYMAGANIA NORMY ISO 22000.

a. omówienie zmian w normie ISO 22000:2018
b. Kontekst organizacji
c. Przywództwo

d. Planowanie
e. Wsparcie
f. Funkcjonowanie
g. Ocena funkcjonowania
h. Doskonalenie

5. DYSKUSJA I PODSUMOWANIE

Czas trwania
: 1 dzień (8 godzin)

Cena: 500/400 PLN zw. z VAT

*Cena za 1 osobę. Przy zgłoszeniu co najmniej 2 osób, druga i kolejne osoby: 400 PLN zw. z VAT

Promocja dla Studentów studiów dziennych: 400 PLN/os. zw. z VAT (nie łączy się z innymi promocjami)

Miejsce szkoleń:

Szkolenia otwarte: Wrocław (Uniwersytet SWPS)

Szkolenia zamknięte: siedziba klienta (cały kraj)

Termin szkolenia: wg harmonogramu

Forma zajęć: wykład, ćwiczenia, warsztaty, konsultacje

Prowadzący: Czynny auditor IRCA, doświadczony konsultant z wieloletnią praktyką w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności

Zapewniamy:

• Materiały szkoleniowe
• Certyfikat potwierdzający odbycie szkolenia
w języku polskim lub angielskim
Poczęstunek

• Bufet kawowy

Bezpłatne konsultacje mailowo lub telefonicznie w ciągu 3 miesięcy po zakończeniu szkolenia

• Rabat na następne szkolenie CENTRUM QUALITY w wysokości 100 PLN zw. z VAT
(nie łączy się z innymi promocjami)


Osoby i firmy zainteresowane powyższym szkoleniem prosimy o wypełnienie formularza.


Quality.com.pl kojarzy się ze słowami: ISO 9001, ISO 14001, PN/OHSAS 18001, HACCP, ISO 22000, IFS, BRC, ISO/TS 16949, FMEA, PPAP, APQP, 8D - Szkolenie, Audit, Wdrożenie, Certyfikat, System, Dokumentacja - dolnośląskie Wrocław Wałbrzych Legnica Lubin Kłodzko Jelenia Góra Zielona Góra Opole