Zaufali nam:


Partnerzy:


Polecamy:







Lista szkoleń » Szkolenia ISO 22000


Temat szkolenia: Pełnomocnik ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005

Adresaci:
Szkolenie skierowane jest do kandydatów zainteresowanych uzyskaniem kwalifikacji do pełnienia funkcji Pełnomocnika ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005, pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą opracowywania dokumentacji, wdrażania, utrzymania i nadzorowania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005. Ukończenie szkolenia i zdanie egzaminu uprawnia do pełnienia funkcji Pełnomocnika ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005.

Cel szkolenia:

• Zapoznanie uczestników z Prawem Żywnościowym (Codex Alimentarius), Dobrymi Praktykami Higienicznymi i Produkcyjnymi (GHP/GMP) oraz rodzajami zagrożeń

• Zapoznanie uczestników z wymaganiami normy ISO 22000:2005

• Omówienie różnic pomiędzy ISO 22000:2005 a innymi systemami zarządzania

• Przygotowanie przyszłych Pełnomocników do efektywnego sprawowania tej funkcji w organizacji

• Zapoznanie uczestników z zakresem obowiązków, uprawnień i odpowiedzialności Pełnomocnika ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005.

Plan szkolenia:

1. WPROWADZENIE:

a. Pojęcie bezpieczeństwa żywności
b. Regulacje prawne dotyczące żywności

2. ISO 22000:2005

a. Definicja ISO
b. Norma ISO 22000
c. ISO 22000 a inne systemy zarządzania
d. Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

3. ETAPY WDRAŻANIA SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI.

a. powołanie pełnomocnika ds. SZJ i szkolenia przygotowawcze
b. ustanowienie polityki i celów jakości
c. dokumentowanie systemu
d. prace wdrożeniowe
e. wybór i szkolenie audytorów wewnętrznych
f. audyt wewnętrzny
g. przegląd zarządzania
h. audyt zewnętrzny

4. WYMAGANIA NORMY ISO 22000:2005.

a. System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
b. Odpowiedzialność kierownictwa
c. Zarządzanie zasobami
d. Planowanie i realizacja bezpiecznych wyrobów
e. Walidacja, weryfikacja i doskonalenie Systemu Zarządzania

5. ZAKRES OBOWIĄZKÓW, UPRAWNIEŃ I ODPOWIEDZIALNOŚĆ PEŁNOMOCNIKA DS. SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI WG ISO 22000:2005.

6. TEST POTWIERDZAJĄCY ZDOBYCIE KWALIFIKACJI PEŁNOMOCNIKA DS. SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI WG ISO 22000:2005.

Czas trwania: 1 dzień (8 godzin). Istnieje możliwość rozszerzenia czasu szkolenia do 2 dni, na życzenie klienta (przy szkoleniu dedykowanym).

Cena: 500/300 PLN/os.* zw. z VAT

*Cena za 1 osobę. Przy zgłoszeniu co najmniej 2 osób, druga i kolejne osoby: 300 PLN zw. z VAT

Promocja dla Studentów studiów dziennych: 300 PLN/os. zw. z VAT (nie łączy się z innymi promocjami)

Miejsce szkoleń:

Szkolenia otwarte: Wrocław (Wrocławski Park Technologiczny, Dolnośląski Park Innowacji i Nauki, Uniwersytet SWPS)

Szkolenia zamknięte: siedziba klienta (cały kraj)

Termin szkolenia: wg harmonogramu

Forma zajęć: wykład, ćwiczenia, warsztaty, konsultacje

Prowadzący: Czynny auditor IRCA, doświadczony konsultant z wieloletnią praktyką w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności

Zapewniamy:

• Materiały szkoleniowe
• Certyfikat potwierdzający odbycie szkolenia (certyfikat Pełnomocnika ds. SZBŻ wg ISO 22000:2005
w języku polskim lub angielskim)
Poczęstunek

• Bufet kawowy

Bezpłatne konsultacje mailowo lub telefonicznie w ciągu 3 miesięcy po zakończeniu szkolenia

• Rabat na następne szkolenie CDS QUALITY w wysokości 100 PLN zw. z
VAT (nie łączy się z innymi promocjami)


Szkolenie akredytowane przez międzynarodową jednostkę certyfikującą**

**
Istnieje możliwość wystawienia dodatkowego certyfikatu dla uczestników szkolenia

Osoby zainteresowane powyższym szkoleniem prosimy o wypełnienie formularza.


Quality.com.pl kojarzy się ze słowami: ISO 9001, ISO 14001, PN/OHSAS 18001, HACCP, ISO 22000, IFS, BRC, ISO/TS 16949, FMEA, PPAP, APQP, 8D - Szkolenie, Audit, Wdrożenie, Certyfikat, System, Dokumentacja - dolnośląskie Wrocław Wałbrzych Legnica Lubin Kłodzko Jelenia Góra Zielona Góra Opole