Start » Lista szkoleń » Szkolenia HACCP
Temat szkolenia: Wdrażanie Systemu HACCP i GHP/GMP. Praktyczna interpretacja wymagań prawa żywnościowego.
Adresaci: Szkolenie skierowane jest do kandydatów pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą prawa i kodeksu żywnościowego, wytycznych do Dobrych Praktyk GHP/GMP opracowywania dokumentacji systemowej oraz wdrażania Systemu HACCP i Dobrych Praktyk GHP/GMP.
Cel szkolenia: • Zapoznanie uczestników z Prawem Żywnościowym (Codex Alimentarius), Dobrymi Praktykami Higienicznymi i Produkcyjnymi (GHP/GMP) oraz rodzajami zagrożeń
• Nabycie umiejętności tworzenia dokumentacji Systemu HACCP i GHP/GMP
Plan szkolenia:
1. WPROWADZENIE.
a. Bezpieczeństwo żywności b. Regulacje prawne dotyczące żywności
2. SYSTEM GHP/GMP:
a. Ogólne zasady b. Wymagane instrukcje c. Rodzaje formularzy
3. SYSTEM ZAPEWNIENIA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI HACCP.
a. Omówienie zagrożeń mikrobiologicznych, fizycznych i chemicznych. b. Definicja Systemu HACCP c. Zasady tworzenia i utrzymywania Systemu HACCP (warsztaty)
4. DYSKUSJA I ĆWICZENIA
Czas trwania: 1 dzień (8 godzin)
Cena: 600/500 PLN zw. z VAT
*Cena za 1 osobę. Przy zgłoszeniu co najmniej 2 osób, druga i kolejne osoby: 500 PLN zw. z VAT
Promocja dla Studentów studiów dziennych: 500 PLN/os. zw. z VAT (nie łączy się z innymi promocjami)
Miejsce szkoleń:
Szkolenia otwarte: Wrocław (Uniwersytet SWPS)
Szkolenia zamknięte: siedziba klienta (cały kraj)
Termin szkolenia: wg harmonogramu
Forma zajęć: wykład, ćwiczenia, warsztaty, konsultacje
Prowadzący: Czynny auditor IRCA, doświadczony konsultant z wieloletnią praktyką w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności
Zapewniamy:
• Materiały szkoleniowe • Certyfikat potwierdzający odbycie szkolenia w języku polskim lub angielskim • Poczęstunek • Bufet kawowy • Bezpłatne konsultacje mailowe w ciągu miesiąca po zakończeniu szkolenia • Rabat na następne szkolenie CENTRUM QUALITY w wysokości 100 PLN zw. z VAT (nie łączy się z innymi promocjami)
Osoby i firmy zainteresowane powyższym szkoleniem prosimy o wypełnienie formularza. |